Tillbaka

Salomonsson Agency gör rekordår

2022-09-23
av Carina Jönsson
Foto: Pressbild

Både omsättningen och resultatet ökade med 27 procent 2021. All time high för den litterära agenturen, enligt ett pressmeddelande.
 

Enligt Salomonsson Agency landande nettoomsättningen för 2021 på 49,5 miljoner kronor. Resultatet hamnade på 22,3 efter finansnetto. En rekordökning för agenturen.
– Våra finansiella resultat är en direkt funktion av våra klienters framgång. Men agenturens utveckling de senaste åren hade inte heller varit möjlig utan var och en av de medarbetare som varje dag arbetar med högsta internationella standard som måttstock för sina egna insatser, säger Niclas Salomonsson, styrelseordförande och agent på Salomonsson Agency, i pressmeddelandet.

I dag arbetar knappt 30 medarbetare på agenturen, som representerar 140 författare, manusförfattare och regissörer.
– Genom vår klientlista har vi bra överblick över efterfrågan på skandinavisk kultur och populärkultur i utlandet. Intresset växer fort. De marknader där vi sett störst tillväxt under fjolåret är USA, Storbritannien och Frankrike. Den trenden verkar fortsätta i år, säger vd Julia Angelin, i pressmeddelandet. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.