Tillbaka

Sarenbrant är Årets svenska deckarförfattare

2022-09-24
av TT/Litteratur
Foto: Claudio Bresciani / TT

BOKMÄSSAN 2022. Sofie Sarenbrant vinner Årets svenska deckarförfattare för tredje gången, skriver Bookbeat, som delar ut priset, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut till den författare vars tre senaste böcker är mest populära, har bäst genomlyssning och är mest omtyckta under det senaste året och är alltså bara baserat på data.
Det är fjärde året som priset delas ut. Den enda gången som priset inte gått till Sarenbrant är 2021 då Lars Kepler vann.

Priset delas ut på festivalen Crimetime som hålls vid sidan av Bokmässan i Göteborg, tillsammans med ytterligare tre pris. Victor Pavic Lundberg vinner årets deckardebut för Den som överlever. Anders Sparring och Per Gustavsson vinner årets barndeckare för Damen med fjäderboan i serien om familjen Knyckertz. 

Sofie Sarenbrant har sålt över fyra miljoner böcker i femton länder. Den tionde boken om kriminalinspektören Emma Sköld, Själsfränden, släpptes i maj 2022.
Övriga nominerade till priset i år var Mari Jungstedt, Emelie Schepp, Pascal Engman, Camilla Grebe och Viveca Sten.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.