Tillbaka

Satsar på kunskap för lönsamhet

2011-03-11
av Sara Djurberg
Att bli lönsam som bokhandlare handlar egentligen bara om två saker: kunskap och returer. Det menar bokhandlaren Åsa Kidelius.

sp;

Åsa Kidelius, bokhandlare på landets mest lönsamma bokhandel, Drottninggatans Bok & Bild, berättade på seminariedagen om boklådans knep för att gå med vinst. Nedkokat handlar det egentligen om bara två saker, berättade hon: kunskap och returer – Drottninggatans Bok & Bild köper in utan returrätt.


– Vi jobbar stenhårt med kunskap hos vår personal. Alla som jobbar hos oss har Svensk Bokhandels utgivningskataloger hemma och läser på. Sen avsätter vi tio minuter om dagen till att uppdatera oss: vi läser DN, Svenskan, vi tittar på tv:s morgonssoffor, Go’kväll, och någon har ansvar för att titta på Babel. Vi läser jättemycket och olika. Och vi är måna om att dela med oss vad vi har läst. Våra kunder vet att vi har kunskap, sa Åsa Kidelius.

Hon berättade att bokhandelns anställda tillsammans läser hundra barn- och ungdomsböcker på ett år.

Och hon gav en spark till förlagen som säljer höstens nyheter på bokrean:
– Jag har hört kunder säga: ”nä, jag tror jag skippar att köpa de heta böckerna nästa jul, de kommer ju ända på rean i februari.” Rea inte ut nyheter – det är Hemtexvarning på det.

 

Läs fler rapporter från seminariedagen: "Jag älskar böcker":

"Man måste byta åkstil"

"Vi har alla skäl att samarbeta"

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.