Tillbaka

Söker ny toppchef för svenska marknaden

2020-08-03
av Kalle Laxgård
Amazons huvudkontor i Luxemburg.
Foto: -wuppertaler/Wikimedia commons

Amazon söker en chef för sin marknadsplats i Sverige, skriver Di digital. Det är den senaste uppgiften om en kommande svensk lansering av den amerikanska näthandeln.

Platsannonsen gäller en svensktalande chef för Amazons marknadsplats för Norden, stationerad vid företagets huvudkontor i Luxemburg. Personen ska enligt jobbannonsen hjälpa till att få tusentals nya säljare att börja använda plattformen, där både Amazon och tredje part säljer varor, skriver Di digital.

Uppgifterna om en svensk lansering av Amazon har varit många de senaste månaderna och tidigare i somras rapporterade SvB om hur nätjätten kontaktat svenska förlag för avtal om att börja sälja deras böcker.

I förra veckan bekräftade också HUI att man fått uppgifter om att Amazon kommer att etablera sig i Sverige i höst. Enligt Di digital säger källor till sajten att det sannolikt rör sig om en lansering i september eller oktober, för att vara redo till Black Friday i slutet av november.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.