Tillbaka

Spotify till investerare: ”Ljudböcker är en stor möjlighet”

2022-06-13
av Kristian Lönner
Daniel Ek vid ett tidigare framträdande.
Foto: Press

Spotifys vd Daniel Ek talade i förra veckan till investerare och lyfte där fram att Spotify ska satsa mer på ljudböcker, rapporterar The Verge.

– Förvänta er att vi satsar för att vinna, sade Daniel Ek bland annat.

I november förra året köpte Spotify ljudboksdistributören Findaway och i förra veckan blev det återigen tydligt att bolaget vill fortsätta satsa på ljudböcker. Enligt The Verge ska vd:n Daniel Ek lyft ljudbokens potential inför en grupp investerare.

– Vi tror att ljudböcker, i alla dess olika former, är en stor möjlighet. Och precis som vi gjort inom podcasts kan ni förvänta er att vi satsar för att vinna, ska Daniel Ek ha sagt.

Enligt The Verge är Spotifys utgångspunkt att tillhandahålla delar av sin ljudbokskatalog gratis.

I maj förra året gick Spotify och Storytel ut med att man ingått ett partnerskap. Syftet var bland annat att enklare koppla ihop användare av de båda tjänsterna. Men samarbetet har inte utvecklats i den takt som det var tänkt och Storytel kommunicerade i början på det här året att hela partnerskapet är under översyn.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.