Tillbaka

Starkt resultat för finlandssvenskt förlag

2021-06-11
av Kristian Lönner
Mari Koli, vd på Schildts & Söderströms.
Foto: Frida Lönnroos

Det blev plus på sista raden för andra året i rad för Schildts & Söderströms när förlaget nu summerat 2020.

Det finlandssvenska förlaget med bas i Helsingfors redovisar ett resultat efter finansiella poster på 210 000 euro, motsvarande 2,1 miljoner kronor för 2020. De totala intäkterna landade på 5,2 miljoner euro, drygt 52 miljoner kronor.

Schildts & Söderströms består av tre förlag där läromedelsdelen är klart störst med två tredjedelar av intäkterna. De övriga delarna är Kustantamo S&S som har utgivning på finska och S&S Litteratur med utgivning av finlandssvensk litteratur.

– Förlagens författare och illustratörer har stora internationella framgångar och vi har lyckats skapa nya, kreativa former för samarbeten med svenska förlag, vilket är särskilt glädjande, säger förlagets vd Mari Koli i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.