Tillbaka

Statliga miljoner till förlagshus

1997-09-19
av Inger Frimansson
Den statliga stiftelsen Framtidens Kultur har beslutat skänka två miljoner kronor till projektet med ett gemensamt förlagshus i Göteborg.

om SvB tidigare berättat planerar ett femtontal mindre förlag att gå samman i ett gemensamt hus med gemensamma basfunktioner. Det gamla bryggeriet Kronan är dock inte längre aktuellt, dit flyttar nämligen Göteborgs miljö- och hälsoskyddsförvaltning.
    Men Karin Alfredsson på Anamma säger att det finns flera andra lokaler som kan komma ifråga och som inte behöver byggas om, vilket var fallet med Kronan. Målet är att flytta in senast nästa höst.
    De femton förlagen kommer inte alla att sitta i huset. En del föredrar att bara hyra in sig i den tekniska utrustningen eller i vissa lokaler, där de kan ordna presskonferenser eller visa sina böcker för bokhandeln.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.