Tillbaka

Stefan Blom vald till ny ordförande

2021-09-23
av Kalle Laxgård
Stefan Blom.
Foto: Mattias Bardå/Storytel

En extrainsatt bolagsstämma har fastslagit valberedningens förslag och röstat fram Stefan Blom som ny ordförande för Storytel, efter avgående Rustan Panday.

Beslutet togs under torsdagsförmiddagen. Stämman gick helt på valberedningens förslag och valde, utöver den nya ordföranden, också ta in Joakim Rubin, företrädare för nya storägaren EQT, som ny ledamot. Dessutom beviljades Nils Janses önskemål om utträde ur styrelsen. Övriga kvarstående medlemmar är Jonas Tellander, Rustan Panday, Malin Holmberg, Jonas Sjögren och Helen Fasth Gillstedt.

Stefan Blom har lång erfarenhet i chefspositioner och tidigare varit bland annat teknikchef på Spotify. Han har även suttit i Storyels styrelse. 

Det var i början av september som Rustan Panday meddelade att han bestämt sig för att kliva åt sidan som ordförande.

– Efter elva fantastiska år som styrelseordförande lämnar jag med glädje över stafettpinnen till Stefan Blom och välkomnar EQT som ny storägare. Jag har alltid satt en ära i att rekrytera högkvalificerade personer till Storytel och det känns därför som helt rätt läge att rotera uppdrag inom styrelsen så att dess resurser används på bästa sätt. Jag ser fram mot att fortsätta min resa med bolaget som styrelseledamot, kommenterade han beskedet i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.