Tillbaka

”Största och bästa hittills”

2013-06-28
av Tove Leffler
Årets Independent Booksellers Week (IBW) beskrivs som den mest ambitiösa och mångfacetterade hittills. 360 bokhandlar deltar i de olika evenemangen.

För sjätte året anordnas IBW i Storbritannien av rörelsen IndieBound UK, som består av oberoende bokhandlare runt om i landet.

– Vi har rekordmånga deltagare och årets IBW verkar bli den största och bästa hittills, säger Meryl Halls, medlemsansvarig på brittiska bokhandlareföreningen till Bookseller.

Enligt henne är årets program också mer omväxlande än tidigare med bland annat matlagningskurser och picknickar, samt att deltagarna kommer få lära sig att skapa skyltfönster och göra muralmålningar. Dessutom kommer författarna Ann Widdecombe och Simon Mayo hoppa in bakom kassan i en bokhandel och BA ordnar också en debatt med namnet ”Den perfekta stormen: Varför bokhandlare står på frontlinjen i slaget om den levande stadskärnan”.

Dagen före invigningen utsågs även vinnaren av IBW Book Award 2013. Priset gick till A tale for the time being av Ruth Ozeki.

– Oberoende boklådor är en av de viktigaste arterna i vårt kulturella ekosystem. När de är hotade äventyras även de andra arterna överlevnad. När de blommar gör de andra arterna också det, säger Ruth Ozeki till Bookseller.

IBW pågår mellan 29 juni till 6 juli. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.