Tillbaka

Storytel-avtal med Gyldendal och Aschehoug

2021-04-30
av Matilda Källén
Foto: Sara Mac Key

Storytel har slutit avtal med de norska förlagen Gyldendal och Aschehoug, som tillsammans äger den konkurrerande strömningstjänsten Fabel. Därmed blir flera hundra nya titlar tillgängliga för de norska Storytel-användarna.

Gyldendal och Aschehougs ljudböcker var tidigare inte tillgängliga på Storytel i Norge. Men nu har förlagen, som förra året hämtade tillbaka sina ljudboksrättigheter från det samägda Lydboksforlaget som i sin tur äger strömningstjänsten Fabel, skrivit separata avtal direkt med Storytel, rapporterar Bok365. Detsamma gäller det Aschehoug-ägda förlaget Oktober.

Att förlagens ljudböcker inte varit tillgängliga på Storytel är en av orsakerna till att Gyldendal och Lydboksforlaget anklagats, av bland andra författaren Jørn Lier Horst, för att bryta mot det norska bokavtalet. Horst har sin tur stämts av Lydbokforlaget eftersom han tillgängliggjort nyinspelningar av sina ljudböcker via Strawberry.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.