Tillbaka

Storytel i samarbete med Spotify

2021-05-20
av Matilda Källén
Foto: Pixabay

Det har länge spekulerats i om och hur Spotify kommer att satsa på ljudböcker. Nu bekräftar musikplattformen att man ingått ett partnerskap med Storytel.

Partnerskapet mellan Spotify och Storytel innebär att Storytels kunder – oavsett marknad – kommer att kunna koppla ihop sitt abonnemang med sitt Spotify-konto och därmed nå ljudbokstjänstens innehåll på musiktjänsten, skriver Dagens Industri.

– Det är Spotifys mål att vara en plattform för allt ljud: musik, poddar, live-konversationer, och nu genom det här partnerskapet, även ljudböcker, säger Courtney Holt, global head of studios på Spotify, i ett pressmeddelande.

Enligt Jonas Tellander, vd på Storytel, kommer samarbetet att ge ljudbokstjänsten en möjlighet att ”nå nya målgrupper som i dag finns på Spotify, men som ännu inte upplevt ljudböckernas magi”.

– Genom att inleda ett partnerskap med Spotify blir det lättare än någonsin för våra kunder att få tillgång till fantastiska ljudboksupplevelser och spännande författarskap, säger han.

Samarbetet lanseras senare i år.

I april presenterade Spotify också tjänsten Open access platform, där tanken är att publicister med prenumerationsmodeller ska kunna distribuera sitt ljudinnehåll på Spotify.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.