Tillbaka

Strawberry är i gång i Sverige

2019-05-08
av Kristian Lönner
Foto: Foto: Kalle Laxgård

Strawberry Publishing är nu på plats i Sverige. Sedan ett par veckor delar de lokaler med ett fastighetsbolag på Wallingatan i Stockholm.

Petter Stordalens förlag fick stor uppmärksamhet när de tidigare i år värvade tre nyckelpersoner från Bonnierägda Forum. Trion, med Anders Sjöqvist, Karin Linge Nordh och Sara Lindegren, har nu börjat jobba för sin nya arbetsgivare. De sitter i tillfälliga lokaler på Wallingatan på Norrmalm i Stockholm.

– Vi sitter tillsammans med några kompisar på fastighetsbolaget Celon. De hade fyra lediga arbetsplatser som vi kunde använda, berättar Anders Sjöqvist.

Den fjärde arbetsplatsen är vikt för Rebecka Leffler, tidigare vd på Bonnier Books Nova, som börjar som vd för Strawberry den 1 juni.

– Permanenta lokaler hoppas vi ha framåt hösten, säger förläggaren Anders Sjöqvist.

Vad är det ni jobbar med nu i början?

– Vi jobbar väldigt brett. Det handlar om att få ihop en verksamhet rent praktiskt. Att bygga upp en infrastruktur och få allting på plats så att vi kan jobba som ett bokförlag. Parallellt letar vi upphovsmän.

Så ni träffar redan författare?

– Ja, absolut. Det var något som vi sparkade i gång redan första dagen.

Ett rykte säger att ni har varit i kontakt med sportjournalisten Olof Lundh. Blir han en av de första författarna ni presenterar?

– Nej, Olof känner vi sedan tidigare och vi har träffat Olof men han är en författare som ligger på Albert Bonniers förlag. Det är ingenting på gång och det finns inga kontrakt påskrivna med någon.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.