Tillbaka

Svensk agent toppar internationell lista

2019-08-16
av Kristian Lönner
Miha Alvesson Due Billing.
Foto: Press

Miha Alvesson Due Billing på Salomonsson Agency toppar Publishers Marketplace lista över agenter med flest gjorda dealer de senaste 12 månaderna.

– Om jag får gissa så beror det på att vi har väldigt många bra författare och ett bra kontaktnät i hela världen. Och sedan så tycker jag om mitt jobb, det är jätteroligt att göra det här, säger Miha Alvesson Due Billing.

Hon har de senaste tolv månaderna sålt in 110 internationella rättigheter vilket gör att hon toppar Publishers Marketsplace lista i den skönlitterära kategorin.

– Jag tycker det har varit extra roligt att ha fått sälja in Hedvig Montgomerys böcker om föräldraskap. Hon har en serie på fem böcker på det temat så då har jag fått sälja in femboksdealer till många länder, berättar Miha Alvesson Due Billing, som började på Salomonsson Agency 2016 och blev litterär agent i maj förra året.

Varje flerboksdeal räknas som en affär i statistiken. Miha Alvesson Due Billings har sålt Montgomerys böcker till 25 länder vilket räknas som 25 dealer trots att det handlar om hela 125 böcker.

Kommer du hålla tempot uppe i höst?

– Det blir lite av en morot att hålla sig kvar på topp. Just nu fokuserar jag mycket på Anders Roslunds böcker, säger Miha Alvesson Due Billing.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.