Tillbaka

Svenskar nominerade till amerikanskt ljudbokspris

2022-02-14
av Kristian Lönner
Peter Mohlin och Peter Nyström.
Foto: Magnus Liam Karlsson

Amerikanska Audie Awards har presenterat de nominerade till årets ljudboksgala – och i år kan det bli svenskt jubel i kategorin ”mystery”.

Det sista livet, skriven av Peter Mohlin och Peter Nyström, är en av de fem nominerade och ställs mot bland andra Stephen King och Agatha Christie. Den engelska versionen, med titeln The Bucket list gavs ut förra året i USA på Abrams/The Overlook press. Ljudboken är inläst av skådespelaren Dion Graham.

– Vi är oerhört stolta över nomineringen. Ljudboken växer i popularitet i USA och förhoppningsvis hjälper det här oss att nå ut till nya läsare, säger de båda författarna i ett pressmeddelande.

Det sista livet (Norstedts) har tidigare prisats som årets deckardebut 2020 på Crimetime award. Vinnarna av Audie Awards avslöjas den 4 mars.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.