Tillbaka

Tar bort inslag om Brombergs

2020-05-18
av Kalle Laxgård
Foto: istock photo

Tidigare under måndagen publicerade Förlagspodden uppgiften att Brombergs förlag ska läggas ner – något som kraftigt dementeras av förlagschefen Dorotea Bromberg.

Nu tar Förlagspodden bort inslaget ur podden under tiden som man utreder uppgifterna.

Nyheten om nedläggningen presenterades i form av en hyllning till Brombergs förlag i dagens podd-avsnitt.

– Jag vet inte var det här kommer ifrån. Jag har ingen aning. Någon nedläggning av Brombergs är inte planerad, sade Dorotea Bromberg till SvB minuterna efter att hon hört programmet.

Enligt förlagschefen har det inte förekommit någon diskussion om nedläggning. Dorotea Bromberg uppgav också att hon inte kontaktats av Förlagspodden inför inslaget.

Lasse Winkler, journalist och en av de som driver podden, förklarar situationen för SvB:

– Utgångspunkten är att vi har haft oberoende källor för det vi säger. Men Dorotea säger att vi inte har rätt. Då har vi hamnat i en situation som är rätt unik för mig, jag har aldrig varit med om att två oberoende källor inte har rätt.

Nu ska inslaget om Brombergs klippas bort ur podden medan saken undersöks.

Ytterligare frågor – som varför Dorotea Bromberg inte kontaktades före inslaget – vill Lasse Winkler inte svara på nu. Istället hänvisar han till nästa veckas avsnitt.

– Vi kommer att redogöra mer i podden för den som vill veta mer. När Dorotea säger att vi har fel kan jag inte säga att vi har rätt. Jag kan bara säga varför vi kom fram till detta, säger Lasse Winkler.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.