Tillbaka

Tar upp kampen med Storytel om Karlstad

2019-05-20
av Kalle Laxgård
Niclas Sandin, vd Bookbeat
Foto: Sara Mac Key

Bookbeat har öppnat kontor i Karlstad. Fokus ligger på att rekrytera och utbilda nya talanger.

Idén uppkom när en av medarbetarna förklarade att han funderade på att lämna Stockholm och flytta till Karlstad.

– Vi såg det som ett perfekt tillfälle att låta Jonas (Ullström reds anm.), med de ledaregenskaper han besitter, öppna det första satellitkontoret för vårt utvecklingsteam, säger Niclas Sandin, vd för Bookbeat i ett pressmeddelande.

Kontorets huvuduppgift blir att rekrytera nya talanger till företaget. Initialt handlar det om att kontakta Karlstad universitet och lokalt näringsliv, för att knyta personer till sig.

– Vi söker drivna och nyfikna utvecklare. Inom kort kommer vi börja gå ut med annonser och sedan löpande rekrytera in nya talanger till teamet, säger Jonas Ullström i pressmeddelandet.

Därmed tar Bookbeat upp kampen med Storytel om Karlstads talanger.

I mars gick marknadsledaren ut med att man öppnar kontor i staden och planerade att anställa tre personer före sommaren. Beslutet föregicks av att Storytel i början av året köpte den digitala prenumerationstjänsten Ztory, med fokus på tidningar, som sedan tidigare är baserad i Karlstad.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.