Tillbaka

Tätare uppdateringar av försäljningsstatistiken

2020-03-20
av Kalle Laxgård
Maria Hamrefors, ordförande i Bokhandlareföreningen.
Foto: Sara Mac Key

För att hjälpa bokhandlare under coronakrisen ska försäljningsstatisk presenteras med kortare intervall. Beslutet fattades av Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen under dagen.

Varje dag kommer bokhandlare se all inrapporterad försäljning inom fysisk bokhandel, bokklubbar/internetbokhandel och dagligvaruhandel, med fem dagars eftersläpning.

Initiativet har tagits av föreningarna för att underlätta för bokhandeln under krisen som coronaviruset fört med sig.

” Varje vecka, preliminärt på fredagar, kommer en veckorapport att publiceras på vår respektive Förläggareföreningens hemsidor. Rapporten kommer att visa hur stor den totala försäljningen varit i värde uppdelad på de olika försäljningskanalerna för fysiska böcker”, skriver Bokhandlareföreningen genom ordförande Maria Hamrefors på föreningens hemsida.

Rapporteringen inleds från och med vecka 11, då föreningarna bedömer att effekterna av viruset slog igenom.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.