Tillbaka

Tio förlorar jobbet när Svalans bokklubb avvecklas

2020-01-14
av Sophie Tanha
Tio sägs upp från Bonnierförlagen när bokklubben Svalan läggs ner
Foto: Skärmdump

Nio bokguider och en säljchef sägs upp från Bonnierförlagen när Bokklubben Svalan lägger ner.

Sammanlagt tio personer blir uppsagda när Bonnierförlagen efter 78 år lägger ner Bokklubben Svalan. Det rör sig om nio personer som hemifrån via telefon har arbetat som personliga bokguider samt en säljchef.

– De sägs upp på grund av arbetsbrist, säger Annette Tannerfeldt, chef för Bonniers Bokklubbar.

Avvecklingen av Bokklubben Svalan, som erbjudit boktips och guidningar till kunder över telefon, beror enligt Annette Tannerfeldt på förändrade konsumtionsmönster.

– När vi sett över verksamheten och tittat på hur den utvecklats ser vi att det är en allt mindre efterfrågan på just den här bokklubbstjänsten.

Förhandlingar mellan Bonnierförlagen och de anställda har skett. Uppsägningsdatumen är olika bland personalen, men Bokklubben Svalan upphör att finnas vid midsommar, då medlemmarna får möjligheten att i stället gå över till Bonniers bokklubb.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.