Tillbaka

Ulrika Davidsson till The Book Affair

2019-10-22
av Carina Jönsson
Ulrika Davidsson och Alexandra Torstendahl
Foto: Malte Danielsson

Kokboksförfattaren och hälsoprofilen lämnar Bonniers och ger i januari istället ut sin nya bok 66 Day Challange på förlaget The Book Affair.

Enligt ett pressmeddelande är anledningen till förlagsbytet att Ulrika Davidsson länge letat efter en ”förlagspartner som är mer modern och tillåtande är de traditionella förlagen”. Ulrika Davidsson har sedan sin första kokbok 2006 gett ut 31 böcker, varav de senaste på Bonnier Fakta, som sammanlagt sålt i mer är en miljon exemplar. Hon driver också en välbesökt blogg.

– Jag når själv ut till mina läsare och det vill jag gärna se avspegla sig i avtal med förlaget. Jag skriver mina böcker, marknadsför mina böcker och säljer dem till mina kunder – då är det viktigt att ha en partner som ser kraften i detta, säger Ulrika Davidsson.

The Book Affair startades förra året av förre detta Vulkan-delägaren Alexandra Torstendahl. Affärsidén är att ge ut författare med tillgång till egna kanaler för att direkt nå rätt målgrupp. Bland författarna finns Ebba von Sydow och Malin Berghagen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.