Tillbaka

Uppgifter: Överväger anmälan till Konkurrensverket

2022-11-23
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Nextory kan komma att anmäla Storytel till Konkurrensverket, som en följd av den pågående avtalsstriden. Det rapporterar Dagens Industri.

Som SvB tidigare rapporterat beslutade Storytel Books att från 1 november dra tillbaka alla böcker från förlagsgruppens samtliga förlag från Nextory. Parterna har sedan i våras saknat ett gällande avtal – och misslyckats med att komma överens om ett nytt sådant.

Nu överväger Nextory att anmäla Storytel till Konkurrensverket, skriver di.se. Enligt uppgifter till tidningen kan detta komma att göras på inrådan av Nextorys jurister, som siktar in sig på att Storytels agerande kan vara ett missbruk av företagets dominerande ställning enligt konkurrenslagen.

Beslut om detta ska ännu inte finnas, men vara nära förestående, enligt Di:s uppgifter. Storytel Books har avböjt att kommentera, med hänvisning till att de inte känner till att någon anmälan ska finnas. SvB har varit i kontakt med Nextory som inte vill kommentera vare sig DI:s artikel eller uppgifterna i den.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.