Tillbaka

Uppköp ska stärka Bonniers läromedel

2021-06-18
av Kristian Lönner
Foto: Niklas Strömberg

Bonnierägda Clio, som tar fram digitala läromedel, förvärvar Bonnierförlagen Lära. Det interna köpet har som syfte att stärka Bonniers position inom läromedel, enligt ett pressmeddelande.

Det var 2017 som Bonnierförlagen satsade på läromedel genom att skapa Bonnierförlagen Lära. Enligt egna siffror har man sedan dess skapat en katalog med cirka 100 läromedel för både förskola och grundskola. Att Clio nu köper Bonnierförlagen Lära är tänkt att skapa en bättre koppling mellan digitala och tryckta läromedel.

– Deras kombinerade kompetens och erbjudande kommer att rita om kartan för läromedel, det är jag övertygad om, säger Mattias Fyrenius, Bonnierförlagens vd, i ett pressmeddelande.

Även Marie Carlsson, förlagschef på Bonnierförlagen Lära, är nöjd med uppköpet.

– Det här är ett naturligt steg för Lära, och alldeles utmärkt tajming. Clio lanserar snart en ny plattform som bygger på lång erfarenhet av digital läromedelsutveckling, och de har gjort en imponerande utvecklingsresa som vi ser fram emot att påverka och ta del av.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.