Tillbaka

Vad läser du i sommar, Anders Abrahamsson?

2022-07-14
av Kristian Lönner
Anders Abrahamsson.
Foto: Press

Kanske Walter Kempowski, eller Amor Towles, eller kanske Bonnie Garmus. Alternativ finns när Anders Abrahamsson, förläggare på Polaris fakta, ska välja nästa bok till bokklubben. I övrigt är sommarläsningen oplanerad.

Vad läser du i sommar?

– Det är inget som jag planerar i förväg, men eftersom jag är med i en bokklubb och det är min tur att föreslå nästa bok så vet jag att någon av dessa kommer jag garanterat att läsa, eller lyssna på, i sommar: Allt förgäves av Walter Kempowski, En eld av Megha Majumdar, Lektioner i kemi av Bonnie Garmus och Lincoln Highway av Amor Towles. 

Läser du annat på semestern än under resten av året?

– Nej, men förhoppningsvis mer.

Vilken bok tycker du andra borde läsa i sommar?

– Jag har inget specifikt förslag, men passa på att testa något nytt, både vad gäller författare och genre.

Tar du någonsin semester från läsning?

– Nej, men lästempot varierar.

Vilken litteraturpolitisk fråga vill du se debatt kring i valrörelsen i höst?

– En fråga som alltid är viktig är hur vi kan öka intresset för läsning i de grupper som aldrig eller ytterst sällan läser en bok.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.