Tillbaka

”Varit väldigt lite på fältet”

2021-01-07
av Kalle Laxgård
Foto: Privat

2020 I BACKSPEGELN. Som franchiseansvarig på Akademibokhandeln har Daniel Tengstad tvingats förhålla sig till restriktionerna mer än de flesta.

Vid sidan av covid-19, vilken är årets branschhändelse?
 – Jag har bara mitt perspektiv, och där har coronan påverkat allting. Jag minns att vi hade en bra bokrea, vilket var kul då, men det känns som ett decennium sedan.

Hur har corona påverkat ditt jobb?
– Det mest konkreta är att jag varit väldigt lite ute på fältet mot vad jag är van vid. Jag har ju ett resande jobb. Butiksbesöken har varit färre och anpassade, och hemarbetet mer. På gott och ont.

Vilken händelse har gjort dig gladast under året?
– Jag är ju nära butikerna och när kunderna började komma tillbaka i somras gav det en viss energi.

Vad har varit årets flopp?
– Jag tycker inte om att leta floppar, jag vill se positivt på det hela.

Vad kommer att känneteckna branschåret 2021?
– Det känns så otroligt osäkert på grund av corona. Man pratar ju om näthandel och olika skiften, men det är väldigt viktigt att nätet och butikerna samverkar. Jag hoppas att många kunder hittar sin lokala butik igen. Det finns en sådan trend, den är väldigt tydlig.

Vilken är årets bästa bok?
– Jag lyssnar mest på tjocka historiska grejer som jag håller på med en månad, så jag hinner ju inte med så många… Men jag tyckte också att den där med kräftorna var rätt bra (Där kräftorna sjunger, Delia Owens, reds anm.). Jag brukar inte gilla den typen av böcker, men den tyckte jag om.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.