Tillbaka

Vill öka transparensen kring löner

2020-06-22
av Kalle Laxgård
Foto: Wikimedia Commons

Ett dokument skickas just nu runt inom den brittiska förlagsvärlden för att samla in löneuppgifter. Initiativet ska lyfta upp frågor om löneskillnader i branschen.

Hittills har över 900 medarbetare fyllt i formuläret, vars syfte är att skapa transparens och öppenhet gällande de stora löneskillnaderna inom förlagsbranschen, rapporterar Bookseller.

De anställda får fylla i sin jobbtitel, arbetsgivare, lön, arbetsort, anställningsform, kön, etnisk bakgrund och sexuell läggning. Också antal år i branschen finns med.

I en kommentar skriver en pr-ansvarig på HarperCollins:

– Det finns ingen förhandlingsstruktur, allt beror på dig som individ och hur självsäker du är, men det är uppbyggt så att du ska känna skuld om du vill diskutera lön. Jag har bara haft misslyckade försök med löneökningsförhandlingar i min nuvarande roll.

Bland de svarande finns allt från assisterande marknadsförare med heltidslön på motsvarande 210 000 kronor per år, till en marknadschef på Penguin Random House som tjänar drygt 930 000 kronor, skriver Bookseller.

Enligt dokumentet är initiativet oberoende, utan någon organisation som står bakom. Informationen i dokumentet har inte bekräftats av förlagen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.