Tillbaka

Vill snabba upp leveranserna

2021-05-11
av Kalle Laxgård
Foto: Pressbild

Postnord har inlett ett pilotprojekt för att öka hastigheten på sina e-handelsleveranser. Partner för testet: Amazon.

Projektet inleddes för ett par månader sedan och går ut på att kunna leverera sent upphämtade ordrar till kunderna redan dagen därpå, rapporterar ehandel.se. I dagsläget är testet begränsat till leveranser i Stockholm, av varor som skickas från Amazons lager i Eskilstuna.

– Vi testar hur det fungerar systemmässigt nu. Sedan råkar det vara så att vi testar just med Amazon. Vi har tidigare sagt att vi inte särbehandlar någon kund och det gäller förstås fortfarande. Det vi gör här är att vi testar med en eller två kunder för att se till att det fungerar, så att vi kan säkerställa kvaliteten i erbjudandet och sedan ta det vidare till marknaden, säger Peter Hesselin, e-handelschef på Postnord, till ehandel.se.

Enligt en ny studie har 12 procent av svenskarna handlat på Amazons svenska sajt sedan den lanserades förra hösten.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.