En önskan från oss dödliga bokhandlare

När hela Sverige har fokus på författare och inslag från Bokmässan i alla medier glömmer förlagen en viktig sak. Många kunder kommer in och frågar om böcker som de sett i TV eller i någon tidning. Är man på mässan så finns böckerna där men vi i bokhandeln står med gapande hål på många platser?!Som m

Publicerad

När hela Sverige har fokus på författare och inslag från Bokmässan i alla medier glömmer förlagen en viktig sak. Många kunder kommer in och frågar om böcker som de sett i TV eller i någon tidning. Är man på mässan så finns böckerna där men vi i bokhandeln står med gapande hål på många platser?!

Som mänskligheten fungerar så måste böckerna vara på plats i butikerna för att säljas. Ett besked på att ”de kommer förhoppningsvis i morgon” gör att böckerna glöms bort av kunden, och försäljning uteblir. Skärpning och framförhållning krävs för att ge kunderna det de vill ha här och nu. Boken i handen, direkt!

Precis det som den fysiska bokhandeln ska vara så bra på och är om ni på förlagen bara gör er uppgift. Se till att vi får leveranser så att vi kan sälja det kunderna efterfrågar.

Katarina Jeansson, bokhandlare och vd JB-gruppen

Powered by Labrador CMS