Om topplistorna

Svenska Förläggareföreningen har bett att få in följande text i Svensk Bokhandel: Med anledning av de synpunkter som kommit oss till del, och Tove Lefflers kommentar till topplistorna i nummer 16 av Svensk Bokhandel, vill Svenska Förläggare­föreningens styrelse göra följande klargörande.

Publicerad

Svenska Förläggareföreningen har bett att få in följande text i Svensk Bokhandel:

Med anledning av de synpunkter som kommit oss till del, och Tove Lefflers kommentar till topplistorna i nummer 16 av Svensk Bokhandel, vill Svenska Förläggare­föreningens styrelse göra följande klargörande.

Svensk Bokhandel har naturligtvis full publicistisk frihet att självständigt bestämma vilka topplistor man publicerar i tidningen, vilka data de ska vara baserade på och vad de ska omfatta. Det står tidningen fritt att fortsätta att ta fram topplistor på samma sätt som man tidigare gjort eller använda den bokförsäljningsstatistik som föreningen tillsammans med Svenska Bokhandlareföreningen och Bokrondellen arbetat fram och utifrån det statistikmaterialet också välja de data man finner mest relevanta att inkludera i sina topplistor.

Powered by Labrador CMS