Tillbaka

GÄSTBLOGG: Älskar, älskar inte

2016-11-03
Foto: Sara Mac Key

Mer dynamiska organisationer med många olika typer av specialister tror jag kommer att vara bästa motorn för att driva på utvecklingen i branschen. 

När jag för ca fyra år sedan började på Bonniers Bokklubbar hade jag avverkat några år på konsultbyrå där många tyvärr mest såg arbetsplatsen som ett steg i karriären. Få verkade brinna för det vi erbjöd kunderna. Kontrasten blev total när jag mötte en ny organisation som bestod av människor som arbetade med något de älskade: böcker.

Organisationen hade däremot över åren blivit mindre och många som sökt sig till att arbeta med sin passion hade i flera fall fått ta mer generella roller eller uppgifter för att vara kvar. Under tiden på klubbarna initierades därför en förändring som syftade att fler skulle arbeta med det som de älskade och vara specialister på detta. Samtidigt skulle vi komplettera med nya personer som brann för och ville utveckla sig inom övriga områden och sprida sina perspektiv till den befintliga organisationen.  Det påbörjade arbetet under den tiden var även min ram inför att jag satte igång byggandet av Bookbeats organisation från noll förra våren.

Vi har nu lite mer än ett år senare vuxit till ca 30 anställda på Bookbeat. Alla som börjat här älskar inte böcker men jag upplever att samtliga är stolta över att arbeta med något som många andra älskar. Att få arbeta med något som är så universellt har i många fall faktiskt varit anledningen till att en utvecklare eller analytiker valt oss framför hundratals andra bolag som slåss om deras kompetens mitt i Stockholms startup-hybris. Nu handlar arbetet för oss om att få alla nya kompetenser och perspektiv att löpande skapa saker tillsammans med de som kommer till oss just för sin kärlek till böcker.

Även om det är totalt olika världar som i många fall möts verkar lika barn leka bäst. I det här fallen är dock likheten passionen för sitt specialistområde och viljan att skapa något användarna vill ha, inte att alla älskar böcker. Mer dynamiska organisationer med många olika typer av specialister tror jag kommer att vara bästa motorn för att driva på utvecklingen i branschen. Det uppnår vi genom att ta tillvara på att vi jobbar med något alla kan vara stolta över och att hela tiden öppna dörren för fler passioner än bara vår egen.