Tillbaka

GÄSTBLOGG: Att lära känna nya kollegor

2016-02-23

I oktober 2015 flyttade Gilla Böcker in hos Lilla Piratförlaget, i Piratförlagets lokaler på Östermalm i Stockholm. Och jag blev påmind om att det ju är jättekul att vara ny på jobbet!

Till exempel: Ny väg på morgonen, nytt lunchutbud, nya kaffesorter, ny utsikt från fönstret, nya pennor och nya pärmar. Och nya kollegor. Nya kollegor är det absolut roligaste (även om mineralvattenmaskinen är rätt mäktig den också). Att få lära känna nya människor! Och kollegorna på arbetsplatsen lär man ju känna på ett helt annat sätt än säg människor man träffar på krogen, via gemensamma bekanta, på dagislämning och dagishämtning eller var det nu är man lär känna nya människor nu för tiden (på internet?). Framför allt så lär man känna varandra ganska väl ganska snabbt, genom att man från dag ett arbetar och levererar tillsammans. Man löser problem, hittar nya problem att lösa, man kreerar och kanske brainstormar lite, arbetar i par, arbetar i grupp, ifrågasätter och bekräftar, samarbetar och processar. Det är ett riktigt coolt sätt att lära känna nya människor på tycker jag. Personligen växer jag med det, och jag lär mig saker – både om mig själv och om andra.

En annan sak som är rolig med att lära känna sina nya kollegor är att få lära känna egenheterna. Till exempel så har min nya kollega och Lilla Piratförlagets vd, Erik Titusson, en mycket spännande och varierande musiksmak som vi som delar kontor med honom får ta del av. Varje dag. I dag lyssnar vi på Frank Ocean, Ted Gärdestad och Lana Del Rey. I går var det Justin Bieber.