Tillbaka

GÄSTBLOGG: Fikadisko

2017-04-06
Foto: Bonnier Carlsen

Jag har fantastiska kollegor. Jag måste bara säga det. Vi har kul ihop på ett sätt som gör att vi orkar med så mycket mer, både större arbetsbörda och tyngre motgångar än man hade orkat annars. 

Vi lyssnar till varandra, försöker undvika prestigekamper och ger varandra ärligt beröm, mycket beröm. Under lunchrasterna brukar vi ha de mest märkliga och sköna diskussioner om allt och ingenting. Skrattet är aldrig långt borta. Det här låter som floskler, men det är en glädje att få träffa mina arbetskamrater, varje dag. Dessutom har vi FIKADISKO!

Det hela började med att vi var på konferens för två år sedan. Vi hade avverkat de obligatoriska gruppövningarna, redovisningarna och suttit av ledningens genomgång av ekonomin och eventuella omorganisationer. Vi åt gott, och sen visade det sig att vi var den enda gruppen som skulle bo över på kvällen, så någon plockade fram spellistan i mobilen, någon annan pratade med receptionen och fixade fram en högtalare, ytterligare några röjde undan bord i matsalen och snart var diskot igång. Vi hade kul, det var till och med några som med tveksam framgång stage divade fram emot småtimmarna.

Dagen därpå var det självklara samtalsämnet att det hade varit kul att dansa kvällen innan. Varför gör vi inte det oftare? Tja, de flesta av oss är mellan 40-60, och vi känner inte för att gå ut på lokal. Någon undrade om det fanns något ställe i närheten av kontoret på Sveavägen där man kunde gå på lunchdisco, men det närmaste vi kom var Friskis & Svettis utbud av mer organiserad rörelse. Då föreslog någon att vi borde ordna fikadisko på kontoret. Alla skrattade, men idén fastnade hos Karin och Stina som fram emot sommaren testkörde konceptet en dag då de flesta ändå var på semester. Det funkade finfint, så i april förra året skickade de följande inbjudan till alla Bonnieranställda på Sveavägen 56:

Torsdag den 28 april blir det fikadisko uppe på BC, plan 5. 
Ta med din kaffekopp (OBS med kaffe i). Vi bjuder på drömmar och grym musik. Högtalarna är uppskruvade under 20 minuter 14.30 - 14.50. 
Därefter jobbar vi igen, som om ingenting har hänt.
Välkomna! Bonnier Carlsen

Det blev succé! Vi var ett femtiotal personer som dansade med kaffekoppen i hand. (Kolla på Bonnier Carlsens Instagram, sök på: diskofika) Och vi jobbade så mycket bättre efteråt – det kanske såg ut som om inget hänt, men vi log inombords.

Stina och Karin följde upp det med ytterligare ett bejublat fikadisko i höstas. Stina är dessutom redaktör för en bok som kommer ut i maj som handlar om betydelsen av att röra på sig, det är Josefine Sundströms och Emma Göthners bok Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppen – saga och fakta. Boken är ett samarbete med den icke vinstdrivande organisationen GEN-PEP vars initiativtagare är kronprinsessparet Viktoria och Daniel. När Prins Daniel var här och jobbade med boken fick han höra talas om våra fikadiskon och blev väldigt förtjust i idén. Nu går ryktet att han kanske kommer att dyka upp på nästa fikadisko! Då blir det många dancinq queens på dansgolvet vill jag lova!

Nu väntar vi på en ny inbjudan från våra fantastiska fika-DJs!