Tillbaka

Var är alla?

2009-11-24
Jag brukar verkligen inte vara den som kommer först till kontoret på morgonen men idag jag var det. Och jag var alldeles ensam tills en kollega som jobbade sent på Augustprisutdelningen...

Jag brukar verkligen inte vara den som kommer först till kontoret på morgonen men idag jag var det. Och jag var alldeles ensam tills en kollega som jobbade sent på Augustprisutdelningen igår kväll dök upp framåt halv tio. Var är alla? På rättegången mellan Niclas Salomonsson och Lasse Winkler såklart.

Jag satt där själv hela dagen igår. Intressant och lite skrämmande på något sätt. Något som man förut bara sett på film var plötsligt på riktigt. De olika sidorna i salen, juryn som blickar ut över alltihop, vi åskådare som grupperat oss i två läger på åskådarbänken, journalisterna. Efter en hel dag på bänken hade jag rätt så ont i ryggen, och min vanliga kontorsstol känns väldigt bekväm idag. Fast jag vill ändå dit igen, se vad som händer, höra vittnesmålen, inte missa något.

Men det är en del att göra här också. Inte minst telefonsamtal. Våra beställningskort som äntligen gått ut för 2010 års kataloger innehöll så klart ett förargligt fel. Vårens böcker utkom inte 2 november, det var ju annonsbokningsdatumet. 4 december kommer den. Om ni läser detta behöver ni inte ringa och fråga var er katalog är. Ni har inte missat den. Den kommer nästa fredag. Men det är ju roligt att den är så efterlängtad.