Tillbaka

Chockerande avslöjande

2016-10-21
av Carina Jönsson

Carina Jönsson om arbetsklimatet på Förlagssystem i Falun.

Det finns inget a- eller b-lag. Det var personalchefens ord när jag jobbade på en arbetsplats där man beslutat sig för att använda sig av ett bemanningsföretag för att få en mer »flexibel« verksamhet. För arbetsgivaren alltså. För de bemanningsanställda innebar flexibiliteten att gå miste om en rad fördelar som de fastanställda hade. Bland annat fick man inte vara ledig en halvdag innan röd dag och hade sämre lön. 

Men den allra största skillnaden var att en del av personalen konstant gick runt med känslan av att vara mindre viktig och mindre värd. Att man tillhörde ett b-lag. En väldigt tärande och utmattande känsla.

De senaste fem åren har antalet anmälda arbetssjukdomar som beror på brister i arbetsmiljön ökat med hela 70 procent i Sverige. Kort sagt: Många mår skitdåligt på jobbet. Och de blir bara fler och fler.

I mars i år införde Arbetsmiljöverket en ny lag som ställer betydligt hårdare krav på chefer när det kommer till att skapa och upprätthålla en bra och fungerande arbetsmiljö för de anställda. Bland annat har chefer nu ett större ansvar för att se till att de anställda inte jobbar och stressar för mycket eller har orimliga arbetstider. Reglerna skärps också kring frågor som kränkande särbehandling och konflikter mellan kollegor eller mellan anställda och chefer.

För någon vecka sedan avslöjade Dala-Demokraten hur arbetsklimatet ser ut på Förlagssystem i Falun. En chockerande bild målas upp av de anställda. Det handlar om sexuella trakasserier, att bli klockad när man går på toaletten, slagsmål mellan en chef och en anställd och ett ständigt särbehandlande av människor.

Anställd efter anställd på företaget träder fram och säger att de blir behandlade som maskiner och inte som människor. En säger:

»Vi behandlas som siffror i en statistik, och vi blir påminda om att vi är utbytbara arbetare som kan hotas med övertid när det passar arbetsgivaren.« En annan anställd beskriver för Dala-Demokraten hur det gick till när hen tvingades att gå över till ett bemanningsföretag:

»Vi blev helt enkelt tvungna att gå över om vi ville arbeta kvar. Många av oss skrev in sig där. I samma sekund började Förlagssystem behandla oss olika. De särbehandlade oss, helt enkelt. Vi var ju inte speciella för företaget förut, men nu blev det ännu värre.«

I det här numret av SvB har vår reporter Kalle Laxgård intervjuat Förlagssystems vd Pär Nilsson för att bringa klarhet i vad som gått fel och vad företaget ska göra för att komma till rätta med problemen.

Ett steg han nämner är att börja fastanställa i Förlagssystem igen och minska antalet bemanningsanställda. Det är en start. Men i det här fallet kommer det att krävas rejäla krafttag av ledningen för att bygga upp förtroendet hos personalen igen. 

Förlagssystem måste få ordning på detta. Och det snabbt.  Allt annat är direkt olagligt.