Höstens Böcker 2024 Vuxen Skönlitteratur

Barbro Lindström

Saga – Rosenrabatter och operahus / Jengel

Foto: Anna Wilhelmsson

Jag heter Barbro Lindström och jag är 75 år. Jag bor i Östersund och här har jag bott större delen av mitt liv. Jag föddes i östjämtland, i en liten by som heter Västerövsjö. Nu när jag inte jobbar längre tillbringar jag sommarhalvåret på mitt lantställe där.

När jag växte upp var jag ganska ensam, mina syskon var äldre och hade flyttat hemifrån. Jag blev som en liten tant, satt och virkade och stickade med mamma, lyssnade på radioteater på kvällarna och spelade kort med pappa. Jag hade livlig fantasi och kunde leka och fantisera hur länge som helst, alldeles för mig själv.

Jag har alltid älskat att skriva. I skolan var svenska och att skriva uppsatser det roligaste. När jag var yngre skrev jag långa brev, ibland på flera sidor, till alla mina kompisar. Under tolv år skrev jag två till tre blogginlägg i veckan på nätet.

Jag har gått flera skrivkurser. Och härom året började jag läsa igenom de där små novellerna jag skrivit på kurserna. Samtidigt var jag och min dotter i Milano och där utspelar sig faktiskt en del av boken om Saga. Handlingen är annars förlagd till Stockholm.

När du läser om Saga och hennes liv hoppas jag att du ska känna igen dig. Hon har vissa likheter med mig själv: Hon jobbar på bank, har familj med barn och barnbarn och hon skriver kåserier. Men där slutar alla likheter. Saga börjar nämligen bli rejält trött på sitt liv, hon vill göra förändringar.

Det här min första bok och jag tycker det ska bli så otroligt spännande och roligt att höra vad läsaren tycker om Saga.

Powered by Labrador CMS