Höstens Böcker 2024 Vuxen Skönlitteratur

Benjamin Magnusson

Myntets båda sidor / Ekström & Garay

Foto: Privat

Jag heter Benjamin Magnusson och är född år 2001. Under min uppväxt fanns ett intresse för fantasy och sådant som kan tyckas övernaturligt. Jag blir snabbt fascinerad när det kommer till något som det inte finns ett direkt svar på, utan när jag själv blir tvingad att fundera och göra egna tolkningar. Detta gäller i de flesta aspekterna av mitt liv, oavsett om det är litteratur, konst eller musik, jag dras ständigt till det suggestiva.

Under låg- och mellanstadiet tog mitt intresse för fantasy fart på riktigt och författaren Adam Blade var en stor orsak till detta. Framför allt var jag helt och hållet fast i Legenden om Avantien. Så fort jag hade läst ut sista boken började jag om med den första. Under ungefär samma period fick jag upp ögon för J.R.R. Tolkien. Som så många andra läste jag först Bilbo och därefter var det ingen återvändo. Hela Tolkiens världsbyggande är bland det mest imponerade jag stött på inom litteratur och sedan jag först blev introducerad för hans värld har jag haft det med mig. Filmatiseringen av Sagan om Ringen av Peter Jackson är enligt mig den bästa filmserien som har gjorts och naturligtvis har dessa spelat en stor roll för mig i mitt fortsatta intresse inom fantasyn.

Att inte nämna George R.R. Martin är också omöjligt. För mig var han en stor del för att återuppta fantasyn under senare år. När jag började läsa hans bokserie för ett par år sedan blev jag oerhört motiverad till att ta upp mitt eget skrivande igen. Tidigare hade jag skrivit en del och utvecklat en värld som jag hittade på händelser och karaktärer inom, men först när jag började läsa Martins verk började jag på riktigt försöka konstruera en sammanhängande bok. Boken som jag har skrivit har tagit inspiration från bland annat J.R.R. Tolkien och George R.R. Martin och utspelar sig i en värld som jag spenderat många år med att utveckla. Karaktärerna som man får följa kommer från olika delar av världen, men deras släkter är sammanflätade på grund av en konflikt som utspelade sig tio år tidigare. Genom bokens gång får man se hur de olika karaktärerna hanterar det förgångna och hur de väljer att se på framtiden.

Powered by Labrador CMS