Höstens Böcker 2024 Vuxen Facklitteratur

Emelie Walles

Inre succé – 2025 / Siljans Måsar

Foto: Privat

Under senare år har jag fördjupat mig i det spirituella och personlig utveckling, då jag har frågat mig hur jag ska kunna leva min sanning i ett samhälle, hårt kantat av normer och värderingar som kanske inte alltid är mina egna? Oftast fann jag svaren inom mig själv, när jag väl väl avsatte tid i min stressiga vardag. Det blev till en meningsfull resa, som lyfte mig ur ett stressigt och ytligt liv, som enligt samhällets normer ansågs vara både lyckat och meningsfullt, till min inre kärna där jag kunde känna äkta lycka.

Ju mer fullbokad min kalender var och ju mer jag kunde visa på hur mycket jag arbetade, desto bättre var jag, trodde jag. Men idag ser jag annorlunda på saken. Jag prioriterar en balanserad kalender, tid för nära och kära, hälsa, där stress inte längre är en framgångsfaktor. Jag delar filosofin att det är vårt inre och vad vi verkligen vill som skapar vår unika mening med livet. Oftast lever vi på, utan att riktigt reflektera över hur mycket vi formas av vår omgivning och hur lite vi ägnar åt oss själva. Att lära sig äga sitt eget utrymme, vikten av att inte behöva vara älskad av alla och att vara i nuet och leva sin sanning, ger mer energi och mening.

Under över 20 år har jag drivit egna bolag inom flera olika branscher, och de senaste tio åren har jag även arbetat på sociala medier. Att få etablera ett stort och starkt community har varit en viktig resa för mig. Genom sociala medier har jag också blivit en medieprofil som gästat både radio- och tv-program. Det har varit en ära att få dela mina tankar och erfarenheter med en så bred publik och få möjligheten att ha många meningsfulla möten längs vägen.

Men det jag brinner för idag är mitt engagemang inom det spirituella. Genom mitt varumärke delar jag den färgglada och levande kulturen som jag finner i Spanien, där vi även bor delar av året. Jag älskar den enkla, färgglada och positiva syn som finns där. Idag är det en stor glädje för mig att få sprida denna positiva vibe till min omgivning. En spirituell touch på livet är både enkelt, roligt och något som är till för alla. Det behöver inte vara avancerat, utan som fyrabarnsmamma och egenföretagare är det i vardagen, i nuet och i de små stunderna jag kan sätta guldkant på livet med kärleken till livet.

Att få vara en del av något som gör verklig skillnad i samhället är något som ger mig stor glädje och som också blivit en stor del av mitt liv senare år. ”Pay it forward” är för mig ledord, vi lever detta liv tillsammans, i gemensamt utrymme. Vi behöver respektera varandra, våra olikheter och förutsättningar. Som styrelseordförande för Rädda Barnen i tre olika kommuner och som ordförande för Nätverket Kvinna har jag fått möjlighet att arbeta för att stödja kvinnor och barn som utsatts för våld i nära relationer. Det är med stor tacksamhet inför möjligheten att få skapa positiv skillnad i världen, som jag nu även ger ut boken Inre succé.

Powered by Labrador CMS