Höstens Böcker 2024 Vuxen Facklitteratur

Madeleine Olsson

Kakor, tårtor och bröd – glutenfria favoriter från Kea bageri / Ordalaget

Foto: Ylva Lindgren

Uppväxt i restaurangmiljö har mat och dryck alltid varit aktuellt och närvarande i mitt liv. Jag tycker det är riktigt roligt att utmana mig själv, att utvecklas och hitta på nya intressanta projekt. Genom åren har jag studerat med bredd, geologi, biologi, lärare, språk, sommelier men i kök och bageri är jag självlärd.

Jag är uppvuxen i Täby norr om Stockholm. Mina föräldrar drev Värdshuset Koppartälten i Hagaparken i många år, år 2008 övertog jag och min bror företaget. Vi köpte Kea Bageri för att vi behövde någonstans att baka. Att det blev just det lilla glutenfria bageriet i Bromma utanför Stockholm var inget annat än en slump. Jag har inte celiaki själv, utan jag vill bara att våra bröd, kakor och tårtor ska vara goda för alla.

Jag bor i ett litet hus tillsammans med två av mina nu ganska stora barn. Jobbet tar mycket av min tid, så även andra projekt, som en nyfiken person som jag gärna startar upp. Avkoppling är för mig att vara i min trädgård. Att se grönsaker växa och att verkligen kunna utnyttja all den prakt som växer runtomkring oss. Ett växthus gör odlingslivet ännu roligare.

Tänk så många av våra kunder på Kea Bageri som tyckt att vi ska göra en bakbok. Och nu blir det en bok! Under de tio åren vi drivit detta lilla bageri i ett stilla område utanför Stockholm har vi fått ihop en skatt av bra recept som fungerar till mycket. Tanken är att recepten ska ge inspiration, och kunna varieras på olika sätt till olika tillfällen. Att få möjlighet att nu inspirera andra till att utveckla sig själv känns otroligt kreativt.

Powered by Labrador CMS