Vårens Böcker 2024 Vuxen Skönlitteratur

Teresa Indebetou

Islossning / Ekström & Garay

Foto: Privat

Ålder: 50.

Bor: Kungsbacka.

Yrke: Pianist.

Familj: 18-årig dotter.

När jag gick i tvåan fick vi skriva och rita vad ville bli som vuxna. Jag minns att jag skrev och ritade: mamma, pianist och författare. Mamma är jag sedan 18 år, pianist är mitt yrke sedan många år och nu kan man väl säga att jag också är författare. Eller i alla fall poet.

Jag har skrivit dikter och texter i perioder sedan jag var liten. Har alltid tyckt om att uttrycka mig i såväl text som musik. Genom mitt yrke som pianist har jag genom åren komponerat en del musik och även sångtexter.

För fem år sedan deltog jag i en sommarkurs i kreativt skrivande på Löftadalens Folkhögskola. Det var väldigt inspirerande och efter det tog skrivandet fart på allvar och jag började skriva mer regelbundet. En del noveller, men mestadels dikter.

Några vänner har uppmanat mig att ge ut mina dikter, men det var först förra året som jag vågade skicka in dem till några olika förlag. I höstas nappade Ekström och Garay.

Diktsamlingen ››Islossning‹‹ handlar om livet och kärleken. Jag brukar skriva både när jag gått igenom något svårt och vill få ur mig det, samt när jag mår riktigt bra och får sprudlande insikter. Samlingen är en blandning av fria dikter, haikus på vers, sonetter och en del korta one-liners.

Powered by Labrador CMS