Typ mat
Hur kom boken till?
Som vanligt bidrog en lång rad händelser – en kedja av kontakter med olika konstellationer.
Bokförlaget Opal hade sedan några år efterlyst en kokbok för barn och...
Hur kom boken till?Som vanligt bidrog en lång rad händelser – en kedja av kontakter med olika konstellationer.Bokförlaget Opal hade sedan några år efterlyst en kokbok för barn och ungdomar och Inger har tillfrågats i egenskap av matredaktör. Men många åligganden kom i vägen, bland annat Ingers utnämning till Sveriges matambassadör 2000.För Sofias del var studier och ett terminsarbete som hemkunskapslärare två viktiga bitar i utbildningen.Ingers arbete medförde ett ordförandeskap i Jordbruksdepartementets idégrupp Ung matglädje vilket resulterade i en fototävling för ungdomar. Hannes Lidéns vinnande tävlingsbild pryder nu bokens omslag.Sofia blev pionjär på att organisera kockkollo. Ingers kamera var också med i sommarköket. Här fanns faktiskt material som räckte till en hel bok.Som gästkockar fungerade Låt Måltiden Blomma:s medlemmar där alla har välkända namn i matbranschen. I boken kan ni träffa dem alla!
Inger berättar:
Helår Digitalt
1480 kr
Köpa
Prova på 2 månader
199 kr
Köpa