Typ mat

Hur kom boken till? Som vanligt bidrog en lång rad händelser – en kedja av kontakter med olika konstellationer. Bokförlaget Opal hade sedan några år efterlyst en kokbok för barn och...

Hur kom boken till?Som vanligt bidrog en lång rad händelser – en kedja av kontakter med olika konstellationer.Bokförlaget Opal hade sedan några år efterlyst en kokbok för barn och ungdomar och Inger har tillfrågats i egenskap av matredaktör. Men många åligganden kom i vägen, bland annat Ingers utnämning till Sveriges matambassadör 2000.För Sofias del var studier och ett terminsarbete som hemkunskapslärare två viktiga bitar i utbildningen.Ingers arbete medförde ett ordförandeskap i Jordbruksdepartementets idégrupp Ung matglädje vilket resulterade i en fototävling för ungdomar. Hannes Lidéns vinnande tävlingsbild pryder nu bokens omslag.Sofia blev pionjär på att organisera kockkollo. Ingers kamera var också med i sommarköket. Här fanns faktiskt material som räckte till en hel bok.Som gästkockar fungerade Låt Måltiden Blomma:s medlemmar där alla har välkända namn i matbranschen. I boken kan ni träffa dem alla!

Inger berättar:

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS