Tillbaka

Alltfler vänder teven ryggen

1998-08-07
av SvB
Men tiden är en ändlig resurs och något annat måste bli lidande. Enligt amerikanska Strategis Group minskar framförallt tevetittandet. 64 procent av alla surfare säger sig glo mindre på teve.    ...
Men tiden är en ändlig resurs och något annat måste bli lidande. Enligt amerikanska Strategis Group minskar framförallt tevetittandet. 64 procent av alla surfare säger sig glo mindre på teve.
    Detta hotar den så kallade mediaeliten som driver tevestationer och stora dagstidningar, menar ekonomen Robert J Samuelson i Washington Post. 1993 tittade 60 procent av alla vuxna amerikaner på kvällsnyheterna. 1998 var det bara 38 procent. 1995 kopplade 4 procent upp sig för att läsa nyheter på datorn. 1998 är det 20 procent.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.