Tillbaka

Amazonägd nätbokhandel satsar på svenska böcker

2020-05-26
av Kristian Lönner
Foto: Ylva Sundgren

Den globala nätbokhandeln Book Depository, som ägs av Amazon, vill bli kund hos Förlagssystem för att kunna sälja svenska böcker i större utsträckning.

Internetbokhandeln Book Depository har sin bas i England där företaget också har sitt centrallager. Nu vill företaget bli återförsäljarkund hos svenska förlag med distribution via Förlagssystem. Det framgår av ett brev som Förlagssystem skickat till sina kunder.

En dialog förs nu kring tekniska lösningar för order, leverans och fakturering, skriver Förlagssystem som också understryker att frågor om priser och affärsvillkor är något som Book Depository måste förhandla med respektive förlag.

Book Depository, som köptes upp av Amazon 2011, levererar redan i dag böcker till Sverige och har även ett mindre urval av böcker på svenska. Enligt företaget själva är det totala utbudet på runt 20 miljoner olika titlar.

I förra veckan kom nyheten att Book Depository i Danmark slutit avtal med Gyldendal och även kontaktat flera andra förlag.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.