Tillbaka

Amerikanska upplagor stoppas

1997-09-19
av SvB
Det är en sak att engelsmännen köper amerikanska versioner av böcker hos amerikanska Internetbokhandlare. Men att brittiska the Internet Book Shop tänkte börja köpa från amerikanska grossister fick...
Det är en sak att engelsmännen köper amerikanska versioner av böcker hos amerikanska Internetbokhandlare. Men att brittiska the Internet Book Shop tänkte börja köpa från amerikanska grossister fick de brittiska förlagen att se rött. Det bryter mot exklusiva avtal och copyright hävdar de och på inrådan av sina advokater backar nu Internet Book Shop.
    Samtidigt hoppas andra i branschen att Dillons eller Waterstones - som utökar sortimentet rejält i sina Internetbutiker under hösten och har resurser - att de tar strid i domstol för att sätta någon form av prejudikat. Dillons har förresten web-adressen www.dillons.co.uk. Den som slår in www.dillons.com hamnar på en helt annan typ av ställe. Där ser man hur viktigt det är att vara herre över sin domän.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.