Tillbaka

Även Bokus Play får Millennium

2019-06-19
av Kristian Lönner
Maria Edsman
Foto: Press

Den sista delen i Millennium-serien blir inte helt exklusiv för Storytel. Efter förhandlingar får även Bokus Play tillgång till ljudboken från dag ett.

För ett par veckor sedan berättade SvB att Norstedts gett Storytel exklusivitet till Hon som måste dö som är den sista boken i Millennium-serien. Frågan blev särskilt känslig för Bokhandelsgruppen som dagen innan bestämt sig för att helt plocka bort Dag Öhrlunds senaste bok från alla sina försäljningskanaler sedan Storytel fått exklusivitet på den titeln.

En liknande situation med den sista delen av Millennium-serien kommer nu alltså inte att uppstå. Bokus Play får tillgång till ljudboken precis som Storytel och boken kommer därför att säljas även via Akademibokhandeln och Bokus.

– Vår inställning är enkel. Vi vill kunna erbjuda våra kunder möjligheten att själva välja hur man vill ta del av en läsupplevelse. Vi marknadsför och säljer nylanserade böcker när vi får tillgång till dem i alla aktuella format, säger Maria Edsman, vd på Bokhandlesgruppen, i ett pressmeddelande.

Hon som måste dö ges ut den 22 augusti.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.