Tillbaka

Avicii-biografi ges ut på engelska

2021-04-07
av Matilda Källén
Måns Mosesson
Måns Mosesson
Foto: Thron Ullberg/Albert Bonniers förlag

Måns Mosessons biografi om den svenske dj-stjärnan Tim ”Avicii” Bergling ges ut i Storbritannien och Nordamerika i november.

Det amerikanska förlaget Little, Brown har köpt de engelskspråkiga rättigheterna till journalisten Måns Mosessons Avicii-biografi Tim (Albert Bonniers förlag) av svenska Salomonsson Agency, rapporterar Bookseller.

Boken kommer att ges ut av Sphere i Storbritannien och Mobius i Nordamerika den 16 november – samma dag som den når bokhandlarna i Sverige. 

”Tim Bergling var en musikalisk visionär som, genom sitt sinne för melodier, kom att definiera den era då svensk och europeisk housemusik tog över världen. Men Bergling var också en introvert och känslig ung man som tvingades växa upp omänskligt snabbt ... Boken målar ett ärligt porträtt av Tim och hans sökande i livet, och vänder inte bort från de svårigheter som han kämpade med”, skriver Little, Brown i ett uttalande. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.