Tillbaka

Barnbibliotek ger ut Elektronisk tidning

1997-02-21
av SvB
Barnbiblioteken i Esbjerg, Köpenhamn, Odense, Randers och Århus har gått samman för att producera landets första Internet-tidning för barn och unga, OSKAR-@visen for børn og unge. Projektet har som...
Barnbiblioteken i Esbjerg, Köpenhamn, Odense, Randers och Århus har gått samman för att producera landets första Internet-tidning för barn och unga, OSKAR-@visen for børn og unge.
Projektet har som mål att kvalificera barnbiblioteken till att fungera optimalt i informationssamhället. Detta gör man genom att ge barnen inflytande och möjlighet att använda Internet. Varje stad har sin lokala version med bland annat programkalender, nyheter, recensioner av böcker, film och musik. Allt skrivet av och för barn och unga.
Projektet Barn på nätet finansieras av Statens bibliotekstjenstes Udviklingspulje for Folke- og Skolebiblioteker samt från de deltagande kommunerna. Adressen är www.oskar.avisen.dk/.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.