Tillbaka

Barnboksapp tar in miljoner

2022-09-30
av Carina Jönsson
Foto: Alireza Attari

Boksnok fyller på kassan. Miljonerna som tas in ska användas till att vässa jakten på nya kunder.

Barnboksappen Boksnok startade 2020 och omsatte 2,4 miljoner förra året, samtidigt som man gjorde en förlust på 3 miljoner. I dagsläget erbjuder man ett tusental barn- och ungdomstitlar. Bland annat har man avtal med Natur & Kultur och Bonnier Carlsen.

Nu fyller Boksnok på i kassan med 13,3 miljoner kronor, skriver Breakit. Rundan leds av Swedia capital, men även Jellyfish och tidigare ägare finns med. Bland ägarna finns bland annat de två första anställda på Izettle, Johan Bendz och Peter Stahle och Krys grundare Joakim Hedenius.
– Nytt kapital ger oss möjlighet att bygga vidare på vår produkt och få ännu fler barn att upptäcka läslusten, säger Monica Fagraeus Lundström, vd och medgrundare på Boksnok till Breakit.

Tidigare i år lanserades Boksnok även i Tyskland.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.