Tillbaka

Bekräftat: Amazon till Sverige

2020-08-04
av Kalle Laxgård
Foto: Ylva Sundgren

Nu är det slut på spekulationerna. Den amerikanska näthandelsjätten bekräftar att en svensk sajt är på gång.

Den som i dag försöker gå in på amazon.se omdirigeras fortfarande till e-handelsföretagets tyska sajt. Men det kommer det snart bli ändring på. Arbetet med den svenska versionen av Amazon är i gång, något som nu bekräftas av företaget.

– Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu. Vi är optimistiska inför att vi, genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att lägga störst vikt vid – låga priser, stort utbud och snabba leveranser – på sikt kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende, säger Alex Oates, chef för Amazons europeiska expansion, i ett pressmeddelande.

När lanseringen ska ske framgår inte, men tidigare har bedömare pekat på september eller oktober i år som rimlig tidpunkt.

Under våren har Amazon rekryterat svenskspråkig personal och söker nu också en chef för dess marknadsplats i Norden. Som SvB tidigare rapporterat har också svenska förlag kontaktats för avtal om försäljning av svenska böcker.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.