Tillbaka

Bekräftat: Storytel säger upp drygt hundra anställda

2022-03-17
av Kristian Lönner
Ingrid Bojner, interim vd på Storytel.
Foto: Mattias Bardå

Storytel meddelar nu att bolaget ska genomföra neddragningar på drygt 100 tjänster globalt. Tidigare i veckan har SvB också berättat att Storytel avslutat ett trettiotal provanställningar.

Efter många rykten om neddragningar på Storytel kom på torsdagen beskedet att bolaget ska genomföra en omorganisation.

– Jag har precis haft ett globalt möte med alla våra medarbetare som handlar om att vi kommer att genomföra neddragningar av drygt hundra tjänster globalt, säger Ingrid Bojner, interim vd på Storytel.

Ingrid Bojner vill inte gå in i detalj på vilka länder och vilka verksamhetsområden som påverkas av neddragningarna.

– Det jag kan säga är att det berör vår verksamhet i samtliga länder. Det är viktigt att säga att det här berör vår strömningsverksamhet och inte vår förlagsverksamhet eller det förvärv i USA som vi nyligen har gjort.

Ingrid Bojner understryker också att bolagets målsättning för året ligger fast.

– Vi har en tillväxtstrategi på 30 till 34 procent globalt under 2022 och den planen fortsätter vi att följa. Det vi gör nu är att vi ser över hur vi organiserar oss och säkerställer att vi har rätt kompetenser på rätt plats samt hur vi samordnar våra aktiviteter.

Är det främst kostnadsbesparing som är orsaken till detta? 

– Vi har ju gjort stora investeringar och vi vill nu se över vår kostnadskostym. Det är den ena drivkraften bakom det här beslutet. Den andra är att vi vill ha en smidigare operationell modell med smartare organisering inför framtiden och satsa mer på de initiativ som på kort sikt bär frukt.

När ska omorganisationen vara klar?

– Vi kommer implementera den under våren.

Hur har det här beskedet tagits emot bland de anställda?

– Det är klart att det är ett tufft besked att både ge och att få. Vi är otroligt nära varandra i Storytel-familjen så det berör oss allihopa eftersom det handlar om våra kollegor.

Storytel har i dag cirka 700 anställda runt om i världen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.