Tillbaka

Biblioteken öppnar igen

2021-01-11
av TT/ Litteratur
Malmö stadsbibliotek har öppet för ett begränsat antal besökare.
Foto: Johan Nilsson/TT

De flesta bibliotek kommer att vara öppna till den 24 januari. Det berättar Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening för SVT.

Före jul meddelande Folkhälsomyndigheten att restriktionerna skärpts och att biblioteken, som beskrevs som "en icke-nödvändig verksamhet", skulle stänga.
Men rekommendationen stred mot bibliotekslagen som slår fast att biblioteken är en samhällsviktig verksamhet. Folkhälsomyndigheterna tog bort sin skrivning på hemsidan och lämnade till kommunerna att avgöra när man skulle öppna igen.
– Många bibliotek är redan öppna igen och de allra flesta kommer att öppna innan den 24 januari. Många bibliotekschefer har fått arga mejl av invånare som inte förstår varför biblioteken har stängt, säger Karin Linder till SVT.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.