Tillbaka

B&N:s intresse bekräftas

1997-08-22
av SvB
Giganten Barnes & Noble har bekräftat sitt intresse för en nyetablering i Storbritannien.

Lisa Hurling, informationsansvarig för kedjan, som består av 431 storbokhandlar och 577 mindre B Dalton-butiker i USA och en i Canada, säger:
    - Vi undersöker möjligheterna utomlands. Vi är väldigt nöjda med vårt försök i Canada.
    Ryktena om att Barnes & Noble haft siktet på just Storbritannien har cirkulerat sedan i våras. Nyligen bekräftade företaget att två personer blivit utsedda att finna lämpliga lokaler. Hurling säger dock att planerna är på ett inledande stadium.
    Även B & N:s amerikanska huvudkonkurrent Borders, som har 157 storbokhandlar och 961 mindre Walden-bokhandlar i USA, undersöker möjligheterna att etablera sig i Storbritannien. Borders kommer dessutom att öppna en bokhandel på 30 000 kvadratfot i Singapore i höst.
    I Storbritannien har de inhemska kedjorna själva stora planer på nyetableringar. De är främst inriktade på Londonområdet, vilket är det mest troliga sätet även för de amerikanska kedjorna.
    Waterstones letar efter lokal för en storbokhandel i London och Books Etc, som har amerikanska innovationer i sina bokhandlar, kommer i slutet på året att ha öppnat bokhandel både på Piccadilly och Oxford Street. Det är en till trängsel fylld marknad som B&N ger sig in på.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.