Tillbaka

Bokbranschhöjdare bland framtidens kvinnliga ledare

2021-05-12
av Matilda Källén
Isa Widerståhl, Albert Bonniers förlag, och Sofie Zettergren, Storytel.
Isa Widerståhl, Albert Bonniers förlag, och Sofie Zettergren, Storytel.
Foto: Peter Jönsson / Mattias Bardå

Storytels finanschef Sofie Zettergren och Albert Bonniers-förlagschefen Isa Widerståhl placerar sig i topp 20 på listan Framtidens kvinnliga ledare 2021.

Chefsorganisationen Ledarna har utsett 75 kvinnor, mellan 20 och 35 år, till framtidens ledare. 

På listans förstaplats finns Helya Riazat, medgrundare och rektor på Järvaskolan. På plats nummer åtta: Sofie Zettergren, CFO & Head of Business Administration på Storytel.

– Jag känner mig väldigt hedrad av den fina placeringen på listan, den sporrar verkligen. Kvinnliga ledarförebilder är viktiga och inspirerande för mig och så många andra. På Storytel har jag dessutom förmånen att ha några av dem på väldigt nära håll i ledningsgruppen, eftersom den har en klar kvinnlig majoritet, säger Sofie Zettergren i ett pressmeddelande från Storytel.

Även Isa Widerståhl, förlagschef på Albert Bonniers förlag sedan 2019, finns med på listan, på plats 15.

– Jag tror att många kan bli bra ledare, och att alla kan lära sig att bli bättre ledare. Men jag tror också att för att bli en bra ledare måste man vara genuint intresserad av och nyfiken på människor – och ha en drivkraft i att se dem lyckas. ”Laget före jaget” må vara en otroligt uttjatad klyscha, men det är inte utan anledning, säger hon i en intervju med Bonnierförlagen.

Syftet med Ledarnas utmärkelse, som organisationen i år delar ut för 15:e året i rad, är bland annat att lyfta fram kvinnor som chefsförebilder och att belysa vikten av en jämställd chefsmarknad.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.